Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Epic Reads Tag

Η Έλενα από τις Βιβλίο-Αναλύσεις μας έκανε tag για το Epic Reads something που δεν είμαι σίγουρη γιατί το λένε Epic Reads μιας και οι ερωτήσεις του θα μπορούσαν να κολλάνε σε οποιοδήποτε λογοτεχνικό είδος, επικό ή μη, αλλά εμείς εδώ που είμαστε του Speculative Fiction θα μείνουμε αυστηρά σε αυτό. Για να δούμε τι θα δούμε, λοιπόν.

Ποιο συγγραφέα και ποιο χαρακτήρα βιβλίου θα προσκαλούσες για τσάι; 

Ευκολάκι. Τον αγαπημένο μου Neil Gaiman και τον Mr. Wednesday από το American Gods. Σίγουρα όχι για τσάι, μιας και δεν πίνω, αλλά για μια ζεστή σοκολάτα κάπου. Υποπτεύομαι, βέβαια, πως δεν θα μιλούσα ιδιαίτερα σε μια τέτοια συνάντηση, κυρίως θα άκουγα και θα τσίριζα σαν μικρό κοριτσάκι απ' τη χαρά μου. 

Σε ποιο βιβλίο εύχεσαι να γραφτεί prequel;

Πολύ δύσκολη ερώτηση αυτή, κυρίως γιατί στα περισσότερα που θα ήθελα έχουν ήδη γραφτεί. Παρόλα αυτά, ένα που μπορώ να σκεφτώ είναι το Tigana του Guy Gavriel Kay. Γενικά, θα ήθελα πολύ να διαβάσω για την περίοδο του πολέμου, κάτι με τον Βάλεντιν για πρωταγωνιστή ίσως. 

Ποιοι δύο χαρακτήρες από διαφορετικά βιβλία πιστεύεις ότι θα ταίριαζαν μαζί; 

Κι αυτό δύσκολο. Επιλέγω να ερμηνεύσω το "μαζί" όχι ως ζευγάρι, αλλά ως χαρακτήρες με ενδιαφέρουσα δυναμική. Επομένως, νομίζω πως κάτι που θα με ενδιέφερε να δω θα ήταν ο Πωλ Ατρείδης από το Dune του Frank Herbert με τον Radovan του Dave Gross. Γενικά πιστεύω πως οι ετερόκλητοι χαρακτήρες δημιουργούν πολύ ωραίες ομάδες κι αυτοί οι δύο είναι τρομερά διαφορετικοί. 

Αν πετύχαινες τυχαία τον αγαπημένο σου συγγραφέα στο μετρό, ποια είναι η μία πρόταση που θα ξεστόμιζες;  

Δεν τον πέτυχα τυχαία στο μετρό, αλλά όταν είδα το Neil Gaiman από κοντά νομίζω ότι το μόνο  πράγμα που μπορούσα να αρθρώσω ήταν "Hello" πριν μου υπογράψει το βιβλίο και "Thank you so much" αφού το υπέγραψε. Υποθέτοντας, όμως, ότι θα μπορούσα να σχηματίσω κατανοητές προτάσεις, θα του έλεγα ότι κάθε φορά που τον διαβάζω θέλω να σκίσω ό,τι έχω γράψει ποτέ μου. 

Ποιο βιβλίο σε έκανε να αρχίσεις να διαβάζεις; 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και λάτρευα τις ιστορίες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Αν και δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα συγκεκριμένα, νομίζω πως ήταν τα βιβλία του Μίκαελ Έντε αυτά που με έκαναν πραγματικά να αγαπήσω το διάβασμα: Μόμο, Ιστορία Χωρίς Τέλος, Ο Τζιμ Κνοπφ κι ο Μηχανοδηγός Λουκάς, ο Τζιμ Κνοπφ και το Άγριο Δεκατρία. Και τα παραμύθια του Τριβιζά, σίγουρα. 

Αγαπημένο παιδικό βιβλίο; 

Έχω πάρα πολλά. Μιας και είπα ότι θα κρατήσω μόνο βιβλία Speculative Fiction, όμως, θα πάρω τη σειρά του Μικρού Βρικόλακα. 

Σε ποιο δυστοπικό μέλλον από αυτά που έχεις διαβάσει θα επέλεγες να ζήσεις; 

Εντάξει, νομίζω πως αν επέλεγα να ζήσω σε κάποιο από τα δυστοπικά μέλλοντα για τα οποία έχω διαβάσει, ο συγγραφέας κάτι δεν θα είχε κάνει σωστά. 

Πιο epic ανάγνωσμα; 

Χμ. Εννοούμε, δηλαδή, πιο επικό από οποιοδήποτε άλλο, πιο πορωτικό, πιο "με κάνει να σηκώνομαι όρθια και να ουρλιάζω όταν δεν είμαι μαζεμένη στη γωνία μου να κλαίω σαν παιδάκι"; Θα πάρω το Υφαντό της Φιόναβαρ, πάλι από Guy Gavriel Kay. 

2 σχόλια:

Life is art! είπε...

Πολύ ωραίες απαντήσεις!
Τι τυχερή που έχεις δει τον Neil Gaiman από κοντά! Ζηλεύω...!
Μη νομίζει στην πραγματικότητα όλοι κάτι τέτοιο θα λέγαμε :P

elgalla είπε...

Πράγματι νιώθω πολύ τυχερή γι' αυτό, ήταν τέλεια εμπειρία και είναι αξιαγάπητος άνθρωπος, πραγματικά. Αλλά ναι, δεν μπορούσα να πω λέξη.