Καλειδοσκόπιο

Εδώ και καιρό είχα στο μυαλό μου να ανοίξω μια σελίδα όπου θα μπορούσα να γράφω για βιβλία. Γιατί το πήρα απόφαση τώρα; Μπορείτε να κατηγορήσετε τον Ray Bradbury, στον οποίο χρωστάει και το όνομά της αυτή η νέα σελίδα. Διάβασα πρόσφατα το "The Martian Chronicles" και από τη στιγμή που το διάβασα με στοίχειωσε η σκέψη να γράψω κάτι γι' αυτό. Έχω ανεβάσει κριτικές βιβλίων και άρθρα σε διάφορες ιστοσελίδες κατά καιρούς, όμως, για κάποιο λόγο, αυτή τη φορά, δεν ήταν αρκετό. Ίσως γιατί μιλάμε για έναν από τους αγαπημένους μου συγγραφείς, ίσως γιατί ο θάνατός του ήταν ένα νέο που με λύπησε πραγματικά κι ας μην τον ήξερα, ίσως επειδή ήθελα να γράψω γι' αυτόν σ'έναν χώρο τελείως δικό μου, χωρίς να σκέφτομαι πως πρέπει να προσέχω τα λόγια μου μην τυχόν και θίξω κανέναν. Ίσως και όλα αυτά μαζί. Όπως και να'χει, ο Ray Bradbury φταίει, οπότε αυτή η σελίδα είναι αφιερωμένη σ'αυτόν. 

So long and thanks for all the stories. 

Γιατί "καλειδοσκόπιο"; Υποπτεύομαι πως η επιλογή αυτή θα γίνει αρκετά πιο ξεκάθαρη και κατανοητή διαβάζοντας τις σκέψεις μου για το "The Martian Chronicles" που αποτελούν και την αρχή ετούτου του πονήματος. Πολύ φοβάμαι πως αδυνατώ να το εξηγήσω καλύτερα χωρίς να γράψω ταυτόχρονα όλα αυτά που θέλω να γράψω για το βιβλίο καθεαυτό. 

Τι είναι αυτή η σελίδα; Η απάντηση είναι σχετικά απλή. Αν και, σε γενικές γραμμές, διαβάζω τα πάντα, η μεγάλη μου αγάπη είναι το Fantasy. Το Horror ακολουθεί και σε αρκετή απόσταση βρίσκονται το Crime και το Sci-Fi. Ναι, διαβάζω και "σοβαρή λογοτεχνία" (τα εισαγωγικά εδώ δεν είναι καθόλου τυχαία), αλλά υπάρχουν αρκετά μέρη εκεί έξω όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Οπότε δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ καθόλου μαζί της. Αυτή είναι μια σελίδα για το speculative fiction. Απολαύστε την ως έχει. Αλλά μην αναλωθείτε στο να με πείσετε ότι δεν αξίζει ή δεν είναι σοβαρή (η έλλειψη εισαγωγικών επίσης δεν είναι τυχαία). 

Κάτι τελευταίο. Έχω βρει ουκ ολίγες φορές κριτικές και άλλα μου κείμενα να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σε άσχετες σελίδες από αυτές για τις οποίες γράφτηκαν. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό, αλλά αν το κάνετε, βάλτε έναν σύνδεσμο που να οδηγεί εδώ -δεν θα πάρει πάνω από μισό λεπτό. 

Και με τα λόγια του ίδιου του Ray Bradbury...

"There are worse crimes than burning books. One of them is not reading them". 

1 σχόλιο:

kovw mia klara, geia sou koumpara είπε...

Fuckin A! About time, too, young padawan :)

p.s. trash PNR galore me to daimona joshua kai tous oxtw pallomenous andrismous tou 8a exei to menu?